Hat évnyi képességfejlesztő játék egy izgalmakkal teli dobozban!

A mozgásfejlesztés fontossága vitathatatlan, viszont hiánya előre nem látható következményekkel járhat. Ha nem fordítunk elegendő figyelmet gyermekünk koordinált mozgásának fejlődésére, az akár egész életére kiható következményei is lehetnek.

Jó jó, nem kell azért annyira megijedni, nem olyan nehéz ez, arról nem is beszélve, hogy sok mindent intuitív módon mutatunk meg a gyerkőcöknek és az élet meg a mindennapok hozzák a fejlődési szakaszának megfelelő gyakorlatokat. Minden gyermek számára fontos a mozgásfejlesztés, a játékban, táncban és a fizikai mozgással járó tevékenységekben pedig örömüket lelkik. Szerencsére ma már a kettő könnyen összekapcsolható: sok mozgásfejlesztés táncban vagy könnyű és a gyermekek számára mókás fizikai mozgásokban nyilvánul meg, így játszva segíthetjük fejlődésüket.

De mégis mivel tanítsam?

Manapság végtelen kínálat áll rendelkezésünkre és meglehetősen nehéz a megfelelő terméket kiválasztani. Mióta szülők vagyunk Petivel észrevettük, hogy sokkal körültekintőbben választunk játékot Blankának. Fontosabb, hogy milyen anyagból készül egy-egy termék, nem csak a külcsíny számít már. Egyik este rábukkantam a dán MODU fejlesztő játékaira és szó szerint hangosan felkiáltottam, hogy ez egyszerűen zseniális! Azonnal magával ragadott! Stílusos, sokoldalú, több korosztálynak egyszerre megfelelő és még fenntartható is.

Bemutatjuk a MODU-t

MODU készségfejlesztő játék

A MODU felépítésének minden porcikájával arra ösztönzi a gyermeket, hogy mozogjon az agya, a keze a lába…MINDENE! A MODU támogatja a fejlődés minden szakaszát.

A MODU nyílt végű fejlesztő játéka megtanítja gyermekedet egyensúlyozni, hintázni, ugrálni, lábbal hajtani, vagy épp egyik elemről a másikra lépkedni. Építsetek olyan formákat ami segíti gyermeked aktuális mozgásszintjének fejlődését és még csak észre sem veszitek, mert mindez játszva történik!

 • 100% -ban újrahasznosítható ABS-műanyagot tartalmaz, EVA habból készül
 • Anyaga 100% -ban ftalát- és BPA-mentes
 • Mérete: 50 x 30 x 20 cm
 • 30 kg-ig terhelhető

GYALOGLÁS – Játék közben gyakorold a járókocsival való járást és tartsd fenn a szórakozást kedvenc játékaid vagy haverod szállításával.

HINTÁZÁS – Hintázás közben egyensúlyozás, térlátás, fejlődik

GURULÁS – Gurulás közben is számtalan készség fejlődik, egyensúly, térérzék, az irányváltoztatás képessége kifejlődik, a sebesség érzékelése és még sorolhatnám.

MÁSZÁSKÚSZÁSEGYENSÚLYOZÁS Ezeket mind- mind már korai időszakban el kell kezdeni fejleszteni, stimulálni impulzusokkal, így alakul ki kisiskolás korra a gyereknek egy érett mozgáskoordinációja. A MODU elemeit szétszedve lehet rajtuk mászni, kúszni, ugrálni egy egyensúlyozni.

MODU készségfejlesztő játék MODU készségfejlesztő játékMODU készségfejlesztő játékMODU készségfejlesztő játék

Játszatok együtt a haverokkal, a családdal vagy éppen egyedül amikor anya és apa már kifulladtak 😛

Szárnyaljon a képzeleted és építsd meg a saját egyedülálló játékod!

Élvezd ennek a fenntartható  és időtlen az előnyeit ami nem csupán fejleszt de még inkább sokoldalúvá varázsolja a játékot! Segíti a gyerekek fejlődését és együtt nő velük!

Fenntartható, hosszú életciklusú játékok, amelyek évekig szórakoztatóak és fontosak. Ez a MODU. Kemény, nem mérgező EVA habból készül, amely nem tartalmaz BPA-t és ftalátokat, a MODU a felelős döntés mind a gyermeke, mind a bolygó számára.

Három szett elérhető jelenleg, három színben (piros, sárga ,kék):

A MODU Curiosity szett tartalma:

 • 3 db építőelem
 • 6 összekötő rúd
 • 4 kerék
 • 1 inspirációs útmutató és több, mint 4 építmény készíthető el belőle

A MODU Explorer szett tartalma:

 • 5 db építőelem
 • 10 összekötő rúd
 • 4 kerék
 • 1 inspirációs útmutató és több, mint 8 építmény készíthető el belőle

A MODU Dreamer szett tartalma:

 • 7 db építőelem
 • 18 összekötő rúd
 • 4 görgő kerék
 • 4 habkerék
 • 1 inspirációs útmutató és több, mint 12 életnagyságú  alkotás készíthető belőle

 

MODU alapelvei

Koppenhágai székhelyű tervezők, álmodozók csapata, akiket egyetlen cél egyesít: olyan játékos és fenntartható játékok létrehozása, amelyek megfelelnek a motorikus képességeket fejlesztő játékok iránt növekvő igényének.

NYÍLTVÉGŰ JÁTÉK

A nyílt végű játékok nincsenek keretek közé szorítva, nincs megadva egy szabály, amik mentén haladva játsszon a gyerek. Végtelen variációt rejtenek magukban, ezzel fejlesztik a kreativitást, fantáziát, problémamegoldó-képességet is egyúttal.

Azért is szeretjük a MODU-t mert alkotói olyan jövőről álmodnak, ahol a gyerekek fejlődnek, és képesek lesznek inspirálni bennünket több fantázia és nyílt végű, aktív játék révén.

A táblagépeken és számítógépeken található sok játékkal a játék és az alapvető motoros készségek fejlődése egyre fantáziátlanabb és passzívabbá válik. Ez azért nem jó, mert az aktivitás és a motoros készségek stimulálása mind a fizikai, mind a nyelvi, mind a társadalmi tanulás alapját képezi gyermekeink számára. A  MODU eltökélt szándéka, hogy ezt a szomorú tendenciát megváltoztassa egy olyan játékkal, amely megfelel az alkotás szükségességének, ötletgazdagságnak, és arra ösztönzi a gyerekeket, hogy egész testükkel aktívan játszanak.

A MODU olyan játék, amely mindig elérhető az összes érintett családtag spontán együttes játékához – és ez életkoronként, nemenként és kultúránként működik. A MODU kézzelfogható és interaktív aspektusa minden korosztályban kiválóan alkalmas az együttmûködésre, mind a gyerekek, mind a felnőttek körében. Játékhuroknak hívjuk, és mindenki részese lehet: képzelje el, építse, mozgassa és így tovább!

Hogyan is néz ki és miből áll?

MODU készségfejlesztő játékMODU készségfejlesztő játék

ELEMEK

..nem csak építőelemek. Egyénileg is nagyon szórakoztatóak. Használd lépcsőként, ha a padló lávából készült. Vagy fedezd fel mindegyik egyedi jellemzőjét- némelyik stabil, míg mások ingatni, billegni és ringatni fognak, attól függően, hogy hogyan helyezed őket a padlóra.

CSATLAKOZÓK

… mind csatlakozóként, fogantyúként és talprúdként – akár farokként vagy fülként használható egy szörnyen. Ezért is vannak különböző hosszúságok. De ügyelj arra, hogy hogyan csatlakoztatod a blokkokat a jármű alapszerkezetében, ha azt szeretnéd, hogy stabil legyen. Ebben az esetben hosszú csapokra lehet szükség, a blokkok megfelelő helyzetével kombinálva.

… minden irányba guríthatod a járgányod. Használd a kis görgőkereket többnyire széles alkotásokkal, vagy élvezd a billentést és a bukdácsolást. A nagy habkerekek kétféleképpen kombinálhatók. Mivel nagyon stabilak, a nagy kerekek különösen hasznosak a gyaloglás és a lovaglás korai szakaszában.

TISZTÍTÁS

Moshatod mosogatógépben- de ügyelj a hegyes tálcabordákra, amelyek nyomot hagyhatnak, és használj rövid programot 40 Celsius-fok vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten. Ha a MODU piszkos, de még mindig szórakoztató játék, egyszerűen vidd el a zuhany alá fürdőjátékként.

TÁROLÁS

Nyugodtan építs valami díszeset a szobádba, amely tartalmazza az összes MODU elemet. Ez lehet egy kis asztal és zsámoly, esetleg egy klassz szobor? Ha minden más kudarcot vall, a MODU csomagolható és tárolható a kanapé alatt vagy egy ajtó mögött.

A MODU CE tanúsítvánnyal rendelkezik, és megfelel az EN 71 által lefedett játékokra vonatkozó európai szabványnak. Bizonyos alkotások stabilitásának biztosítása érdekében ösztönözzük az építési folyamatot felnőtt felügyelete alatt.

CSR fenntarthatóság

Mindent megtesznek annak érdekében, hogy olyan anyagokat válasszanak ki, amelyek kiváló minőségűek és biztosítják a fenntartható jövőt. 100% -ban újrahasznosítható ABS-műanyagot, nem mérgező EVA-habot és CO2-barát szállítást használnak a játék fenntartható előállításának módjaként. Minden anyag 100% -ban ftalát- és BPA-mentes, és folyamatosan tesztelik és jóváhagyják a gyerekjátékokat a szigorú játékokra vonatkozó európai szabvány (EN71) segítségével. Mivel anyag teljesen újrahasznosíthatók.

A MODU-t két gondosan kiválasztott játékszergyártó gyártja Dániában és a Távol-Keleten. Mindkét partner megfelel a dán normáknak, és megfelel az etikai értékeinknek az emberi jogok, a munkajog, a korrupcióellenes és a környezetvédelem terén.

Az egészség, a biztonság és a környezeti hatás kulcsfontosságú a MODU számára. Álmuk a bioalapú anyagok használata, de az az igazság, hogy a minőség és a megfelelés még nem teljes. Amikor a technológia felzárkózik, az a cél, hogy teljes mértékben bioalapúvá váljanak, és tovább csökkentsék környezeti lábnyomukat a fenntarthatóság növelése érdekében.

A MODU több szempontból is fenntartható. A gyerekek általában kinövik a játékaikat – különösen korai éveikben, amikor az alapvető motoros képességeket elsajátítják. Ezért úgy terveztük a MODU rendszert, hogy valóban multifunkcionális legyen. Ez azt jelenti, hogy amikor a gyereked meghaladja az egyik alkotást, egy másik könnyen felépül. A szuper, életkorhoz alkalmazkodó MODU a fenntartható játékok megtestesítője – hosszú életciklusú játék, amely évekig releváns marad. A MODU továbbra is szórakoztató és kihívást jelent csupán 6 hónaptól 6 évig …. és azon túl is!

“Játék, amely segít fejlődni és veled együtt nő”

Díjnyertes dán design

MODUMODUMODU

A MODU a skandináv játéktervezés hagyományait követi, ahol a funkcionalizmus, a fenntarthatóság és az esztétika a büszkeség. A játékok ütközhetnek a modern, minimalista otthonokkal, és ezért a MODU blokkok nem feltűnő világosszürke színűek. Hogy szórakoztató, kontrasztos „csavarást” nyújtsunk nekik a gyerekek számára, játékos színeket választottunk a MODU összekötő elemeihez.

A MODU-t számos tervezési díj elnyerte, köztük három kiemelkedő cím a bevezetés első évében. 2019 májusában a MODU az „Egészséges élet” kategóriában a Danish Design Awards egyik döntőse volt. A díj célja és teljesítménye annak bemutatása, hogy milyen lehetőségek rejlenek szellemi vagy fizikai egészségünk javításában.

Az egyik legnagyobb eredménye a nemzetközileg elismert Red Dot Design Award elnyerése volt a “Terméktervezés” kategóriában. A díj a termék kiváló formatervezési minőségére és fenntarthatóságára utal. A díjat 2019. júliusában, a németországi Essenben tartott díjátadó ünnepségen vehették igénybe, azóta a MODU-t a Red Dot Design Múzeumban, a legnagyobb kortárs design múzeumban adták át.

Egy másik díjazott teljesítményben a MODU a német játékbörzén, a Kind Und Jugend-ben a World of Kids Toys kategóriába tartozott, ahol végül elnyerte a 2019-es Innovációs Díjat.

Share

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük