Kezdjük talán ott, hogy amikor kitaláltuk, hogy elindítjuk a saját webshopunkat, akkor úgy gondoltuk, hogy pár hét alatt gyorsan összerakjuk az egészet és már megy is minden magától. Aztán persze elég hamar rá kellett jönnünk, hogy lehetünk mi fiatalok és lelkesek, hogy megvalósítsuk a kis álmunkat, de azért ez mégis egy nehezebb és hosszabb út lesz…
Most, hogy már elindult végre a helloblunny oldalunk, szerettük volna elkezdeni az ugyancsak egy jó ideje megfogalmazott kis ötletünket, hogy írjunk közösen egy blogot. Aztán kiderült, hogy nem is olyan könnyű blogot írni. Persze, jóval egyszerűbb technikailag, mint egy komplett webshopot elindítani, de több estén keresztül csak ültem a gép előtt és bár tudtam, hogy miket akarok leírni, de elkezdeni…

Hogy mikről fogunk írni?

Sok minden eszükbe jutott, ezek közül az egyik amit például kitaláltunk, hogy Anna egyik (sok van… 🙂 ) kedvenc sorozatához hasonlóan több szemszögből mutatjuk be, hogy hogyan éljük meg a januárban született Blanka kislányunkkal az új életünket. Nem tudjuk megígérni, hogy mindig lesz Anna és Peti változat is, mert sok téma biztosan nem is ilyen jellegű, de igyekszünk majd minél több ilyet írni! Már csak saját magunknak is. 🙂
De legtöbbször olyan témákról akarunk majd írni ami hasznos, érdekes lehet minden fiatal vagy jövendőbeli szülőnek. Nem is akarjuk, hogy minden a webshop köré épüljön, sokkal inkább minden ami a szülői életünkhöz kapcsolódik. Mikre figyelünk oda amikor Blankának játékot választunk, mit gondolunk arról, hogy a baba vagy kisgyerek nézhet-e tv-t, milyen készségfejlesztőket adunk neki és rengeteg ilyen téma.

A megvalósítás első lépései

Blade & Rose gyermek ruhák

De mikor és hogyan kezdődött a helloblunny ötlete és miért helloblunny a név? Nem olyan régen, talán a 2019-es nyaralásunk során jött szóba először, hogy Blankára várva egyre többet nézegetjük a baba ruhákat mi lenne ha csinálnák egy webshopot és mi is árulnánk? Azt már akkor kitaláltuk, hogy mi csak olyan ruhákat, játékokat szeretnénk majd árulni ha tényleg elindítjuk, amit mi is megvennénk Blankának és amit neki is jó szívvel odaadnánk majd neki is.
Aztán eltelt jó pár hónap és 2020 elején még a járvány kirobbanása előtt kezdtünk el egyre többet beszélgetni róla ismét. Nagy segítség volt persze, hogy a home office miatt több időt tudtunk beszélgetni róla és ötletelni, de a legnagyobb lökést az adta nekünk amikor megláttuk a Blade & Rose leggingseket és akkor mondtuk ki, hogy ez kell, ebbe beleszerettünk, Blankának azonal vegyünk és vágjunk bele és ilyen ruhákat akarunk árulni!

Miért Helloblunny a Helloblunny?:)

Munka után elkezdtem online tanfolyamokon beletanulgatni a webshopok világába és lassan eljutottunk oda, hogy akkor mi legyen majd az alapja a webshopunknak. De előtte nevet kellett találnunk… Nagyon sok ötlet volt mire leszűkítettük és végül döntöttünk és megszületett a Helloblunny. A név pedig egyszerűen onnan jött, hogy imádott kiskutyánk Beni, még jobban imádott kislányunk Blani és a kettőjük nevéből találtuk ki, hogy Bláni és aztán helloblunny. 🙂
Aztán amikor megvolt végre a név, kezdődtek a lassú adminisztrációs feladatok, mint tárhely, email cím, designer, bejelentés stb, stb. Közben arra is rá kell jönnünk még nagyon kezdőként, hogy bár írtunk az első potenciális beszállítóinknak a saját gmail-es email címről, hogy majd valamikor lesz egy webshopunk és szeretnénk velük dolgozni, de így utólag az is meglepő, hogy akkor komolyan vettek minket. 🙂 És akkor az első legnagyobb akadályhoz érkeztünk miután ők is kedvesen válaszoltak, hogy szívesen dolgoznak velünk ha 1. Van egy működő webshopunk 2. Van már más élő márkánk is.
Ezt a kérdést utána többször megkaptuk máshonnan is. De ha mindenki azt írja, hogy csak akkor árulhatjuk a termékeit ha már mással szerződtünk előtte, akkor hogyan lesz meg az első, hogy utána szóba álljanak mások velünk?

Hogyan válogatjuk a termékeinket?

Miközben nagyban ment az ötletelésünk, hogy mik is legyenek a termékeink között Anna kinézett pár készségfejlesztő játékot és így jött az első termékünk a Plantoys. Megtetszettek a játékok, az az értékrend és törénet amit ők képviselnek, úgyhogy megkerestük őket is és így jutottunk el a magyar nagykereskedőhöz. Ők nagyon segítőkészek voltak, nem utasítottak el, összeállítottunk egy kezdő csomagot, leszerződtünk és végre megvoltak az otthoni kis raktárunkban az első termékeinek. Szuper érzés volt, egy újabb lépéssel közelebb 🙂

Mindeközben megálmodtuk és megcsináltuk magunknak a helloblunny nyuszifüles logóját, a webshop fejlesztőnkkel elkezdtük a shop kialakítását a háttérben és folyamatosan ötleteltünk és kerestük mondhatni saját magunkat. El kellett döntenünk, hogy milyen termékeket akarunk árulni, mik azok amik beleillenek abba, hogy mindegyik olyan legyen amit szívesen bármikor majd odaadnánk mi is Blankának. De az is bennünk volt, hogy nem akarunk csak olyat árulni ami már minden hozzánk hasonló webshop árul, hanem legyenek olyan termékeink is amik csak nagyon limitáltan, vagy egyáltalán nincsenek még itthon.

A kihagyhatatlan fürdős játékok

Az mindenképpen egyértelmű volt, hogy fürdős játékot akarunk, mert én köztudottan nagy fürdős vagyok, úgyhogy ez nagyon illett hozzám, hozzánk. 🙂 Így jött a belga Quut ami stílusban, vidám szinekben nagyon illett hozzánk. Ahogy korábban írtam akarunk majd írni például arról is, hogy mi hogyan gondoljuk, hogy miket akarunk adni Blankának, mivel játszon, mivel tudjuk fejleszteni a kis kreativitását. Úgyhogy így jött az ötlet, hogy szeretnénk ha majd minél többet szinezni TV-zés helyett. És nem csak egyedül, hanem direkt olyan szinezős játékot akartunk ami lehet akár egy szuper családi program is és a végén lesz egy szuper dísz a falon, vagy ajándék a nagyszülőknek.
Egyszóval a Helloblunny nagy szívügyünk, szeretettel dolgozunk rajta és gondosan válogatjuk meg amit kínálunk. Ha nem is mindenben, de ebben biztosan egyezünk Annával:)

Share

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük